Открийте ни и в

България

Парламентът обсъжда на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта

В началото на заседанието депутатите приеха програмата си за тази седмица

публикувано

на

parlament
Сн: БТА

Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта и в Закона за енергията от възобновяеми източници. В началото на заседанието депутатите приеха програмата си за тази седмица.

В дневния ред са проекти на решения за промени в съставите на постоянни комисии, както и докладите за дейността на Омбудсмана на Република България през 2020 г. и 2021 г. и Годишният отчет за дейността на Комисията за защита на личните данни за 2021 г.

Предвижда се депутатите да продължат с обсъждането на първо четене на Законопроект за българския език. В дневния ред е първото четене на изменения в Закона за чужденците в Република България и второто четене на промени в Закона за опазване на околната среда. Предвижда се парламентът да разгледа през тази седмица и Отчет за осъществяване на процеса на приватизация и следприватизационен контрол през периода 1 януари – 30 юни 2021 г.

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" обвини в лъжа председателя на парламента

В петък е предвиден парламентарен контрол от 9:00 часа.

Депутатите не приеха предложението на ДПС в програмата да бъдат включени промени в Закона за енергетиката. Отхвърлено беше предложението на ГЕРБ-СДС парламентът да обсъди проекторешение за създаване на временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с подписания от правителството меморандум с Gemcorp и IP3 Corporation, както и искането на “Възраждане” за разглеждане на промени в Закона за Комисията за финансов надзор.

Председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ поиска от дневния ред да отпаднат промените в Закона за енергията от възобновяеми източници, които, по думите му, обслужват лобистки интереси.  Предложението му обаче беше отхвърлено.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА