Открийте ни и в

Спорт

Радостин Василев отсвири ЦСКА за новия стадион

Според него инвестицията ще е от клуба

публикувано

на

Радостин Василев отсвири ЦСКА за новия стадион

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев коментира изграждането на нов стадион на ЦСКА в Борисовата градина. Според него инвестицията ще е от клуба и държавата няма никакъв ангажимент.

„ЦСКА ще си изгражда стадиона, ако въобще ще се изгражда. Държавата няма никакъв ангажимент за инвестиране на средства в този стадион. Няма никаква мъгла там. Доколкото знам утре има поредна среща между експертните групи на двете страни. Поставили сме си срок до края на годината да бъдат подготвени всички документи. В ЦСКА е топката”, заяви Радостин Василев.

„За държавата е важно да има банкова гаранция за изграждането на стадиона, да бъде представена в срок. Очаквам ЦСКА да ни представи договора, който са подписали с една консултантска агенция и да предоставят банкови гаранции. Не е ясно какво предвижда проектът, защото проект още няма. Това е едно от основните задължения на ЦСКА. Те трябва да представят пред нас подробен проект, за да се запознае държавата. Тя може да не приеме проекта. Всички договори с трети контрагенти трябва да бъдат представени пред държавата. Трябва да бъде ясно кой ще изгражда стадиона. Дали ще се строи с кредити, дали с инвеститори извън клуба. Едно е много важно – държавата иска гаранции за изграждането на стадиона”, продължи той.

“Няма никакви, според мен, необходими разрешителни за строителството. Има други документи. Има виза за проектиране. Мисля, че устройственият план е направен и ние отговаряме на него с този проект, идеен, който те са представили. Няма да напускаме чашката на стадиона“, добави спортният министър пред бТВ.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА