Открийте ни и в

Коронавирусът

Неонациски организации с призив за умишлено заразяване на полицаи и евреи

публикувано

на

сн. Pixabay

Неонациски екстремистки групировки призовават членовете си, диагностицирани с COVID-19, умишлено да сеят заразата сред полицаи и евреи, съобщи ФБР.

В свое предупреждение бюрото на ФБР в Ню Йорк съобщава, че “членове на екстремистки групировки се окуражават един друг да разпространяват вируса, ако са заразени, чрез телесни течности личен контакт.”

Предупреждението на ФБР,  публикувано в четвъртък, е насочено срещу местните полицейски управления, като посочва, че екстремистите може да се опитат да напръскат полицаите с бутилки, пълни със заразени телесни течности. Освен това те се канят да разпространят заболяването сред еврейските общности, отивайки “на всяко място, където те може да се събират, включително пазари, политически офиси, бизнеси и места за поклонение”.

Организациите, които наблюдават интернет за расистки изказвания, от седмици наблюдават чат, който обвинява евреи и еврейски лидери както за коронавируса, така и за глобалния отговор, включително изключването на всички, освен основните функции на правителството, в места като Ню Йорк, Ню Джърси и Калифорния.

„От разпространяване на идеята, че евреите са създали коронавируса, за да продават ваксини, до насърчаване на заразени последователи да се опитат да разпространят болестта в еврейската общност и правоприлагащите органи, като се разпространи коронавирусът, ние наблюдавахме как бели качулки, неонацисти и други са използвали това, за да задвижват собствените си теории за конспирация, да разпространяват дезинформация и да подбуждат към насилие в своите онлайн платформи “, заяви Майкъл Мастърс, ръководител на Secure Communities Network, група, която координира сигурността на еврейските организации и синагоги в цялата страна.

„Докато светът е изправен пред смъртоносна пандемия, това е силно напомняне, че определени групи – по-специално еврейската общност и органите на реда – трябва също да продължат битката срещу онези, които искат да ги наранят или убият“, продължи Мастърс. “Тъй като икономическата ситуация остава крехка и разрушеното гражданско общество, потенциалът на последователите на омразата да действат става по-вероятен … и по-смъртоносен.”

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено