Открийте ни и в

Войната в Украйна

САЩ изпращат куче-робот в Украйна

Кучето-робот на Boston Dynamics ще помогне сапьорите в Буча

публикувано

на

САЩ изпращат куче-робот в Украйна

САЩ изпращат куче-робот в Украйна. Foreign Policy съобщава, че армията на САЩ се е съгласила да предостави едно от двете си кучета-роботи Spot, за да помогне на американска неправителствена организация да организира отбраната в Киевска област.

Компанията Halo Trust, която има няколко договора с правителството на САЩ за работа в Украйна, ще използва кучето-робот, направено от Boston Dynamics за обучаване на украинци.

Използвайки роботизирана ръка вместо глава, Spot може да помогне на украинците да местят боеприпаси с цел тяхното обезвреждане.

Така и местните, и членовете на десетте екипа на Halo Trust ще са в безопасност при дейностите по разминиране. В момента те са дислоцирани в Буча и Бровари.

Boston Dynamics представи подобрено роботизирано „куче“

„Ако можете да преместите нещо, без да излагате на опасност човек, и да го преместите достатъчно далеч, където може да се съхранява сигурно, ще имате завиден успех“, заявява представител на Halo Trust.

„Като цяло Spot е ефективен инструмент за защита на хората от опасност. Роботът често се използва за огледи на потенциално опасни обекти от безопасно разстояние“, заявява маркетинг директорът на Boston Dynamics Никълъс Ноел.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА