Открийте ни и в

България

Сигнали срещу семейството на убитото двумесечно бебе са подавани още 2018 г.

Социалните през 2020 г. са включили семейството в курсове за подобряване на родителския капацитет

публикувано

на

Сигнали срещу семейството, в което беше убито бебе на 2 месеца в старозагорското село Хрищени, са били подавани още през 2018 г., съобщи bTV. 

В четвъртък бе съобщено, че 31-годишен мъж убива двумесечния си син в Старозагорско, след което е задържан. Бащата е бил с множество присъди и преди по-малко от година е излязъл от затвора. По първоначална информация двамата с жена му се опитали да прикрият убийството. Семейството има още четири деца.

От Агенцията Социално подпомагане и отдел Закрила на детето посочват, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава е била направена проверка, но не са открити нередности. През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.

Мъж преби до смърт двумесечния си син

По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет. За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА