Открийте ни и в

Коронавирусът

Сингапур ще продължи да доставя ваксини на нуждаещите се страни

Външният министър добави, че “борбата срещу коронавируса далеч не е приключила” и достъпът до ваксини остава основен проблем за много страни

публикувано

на

Сингапур подкрепя глобалната програма за споделяне на ваксини COVAX, заяви снощи външният министър Вивиан Балакришнан на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

“Сингапур винаги подкрепя многостранния подход в процеса на разпределяне на ваксините. Ще продължим подкрепата си за инициативата COVAX, ще изпращаме безплатно ваксини на нуждаещите се страни”, подчерта външният министър. Той добави, че “борбата срещу коронавируса далеч не е приключила” и достъпът до ваксини остава основен проблем за много страни.

“Затова наша първостепенна задача е увеличаването на усилията за облекчаване на достъпа до тези препарати за сметка на увеличаване на производството и разширяване на мащабите на разпространение”, подчерта Балакришнан. Той заяви, че освен ваксини Сингапур доставя на съседни страни и медицинско оборудване, медикаменти и кислород, като освен това играе важна роля като транспортен център на региона.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА