Открийте ни и в

САЩ

Стартова заплата за шофьор на ТИР в Walmart – $95 000

Над 70% от товарите в САЩ се придвижват с камиони и по време на пандемията снабдителните вериги изпитаха остър недостиг на шофьори

публикувано

на

Walmart вдига заплащането на шофьорите си за далечни разстояния – работа, за която компаниите все по-трудно намират персонал. Компанията е един от малкото продавачи на дребно, които все още поддържат собствен транспортен автопарк. Тя обяви, че увеличава началната заплата за първата година на шофьорите от 88 000 на нещо в диапазона 95 000 – 110 000 долара.

Walmart се нуждае от шофьори за доставка на стоки до магазините и до складовете за електронна търговия, както и за да посрещне нарастващите онлайн поръчки. През последната година компанията назначи рекордните 4 500 шофьори и сега има 12 000 шофьори на работа. Последното повишение на заплатата има за цел да й даде възможност да продължи “да наема агресивно”, за да отговори на растящите нужди.

Жена си хареса бебе в магазин на Walmart: Oпита да го купи от майка му

Walmart се опитва да намери нови шофьори и вътре в организацията си. Тя започна тримесечна програма за развитие на своите работници от снабдителните вериги в определени зони, за да придобият те лиценз за професионални шофьори и да станат водачи на нейните камиони.

Над 70% от товарите в САЩ се придвижват с камиони и по време на пандемията снабдителните вериги изпитаха остър недостиг на шофьори.

Според статистиката на Бюрото по труда средната годишна заплата на шофьор на тежък камион или трактор-влекач през 2020 година е била 47 000 долара. Компаниите започнаха да вдигат заплащането, за да останат конкурентни, но въпреки това миналата година в бранша имаше недостиг на 80 000 водачи на камиони.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА