Открийте ни и в

България

Тома Биков: Лидер се сменя, когато имаме загуба, а ние печелим с 8% пред втория

ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в други партии

публикувано

на

Сн.: БТА

“Лидер обикновено се сменя, когато имаме загуба. Ние печелим с 8% разлика пред втория и да очакваме, че ще сменим лидера си, ми се струва леко неадекватно”.

Това коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

Ние нямаме лидерски проблем, подчерта той по повод националния форум на ГЕРБ по-късно във вторник.

Тома Биков: Станислав Трифонов изтърбуши целия Изборен кодекс

Запитан при загуба на 11 юли ще бъде ли отворен лидерския въпрос, Тома Биков изтъкна, че става дума за фалшиви конструкции и даде пример с това, че ГЕРБ не оспорва лидерството на Слави Трифонов. 

Биков определи като нахални претенциите на други политически сили към лидерството в ГЕРБ. “Ние пък можем да преглътнем “Демократична България”, ако начело не е Христо Иванов, да кажем”.

ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в други партии. Според него това позволява на партията да поддържа форма и да не се капсулира.

Филип Станев към Биков: От Тома неверни се превърнахте в Тома най-верни на Борисов

“Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира. Тук сме и който не ни вижда, означава, че е извън реалността”, добави Биков. 

Относно грешките на ГЕРБ на последните парламентарни избори той отбеляза, че “всеки би трябвало хладно да си направи извода на какво се дължи успехът или неуспехът”.

Вътрешнопартийният анализ е направен. Всяка организация при нас прави много подробен анализ – секция по секция – в кои блокове, махали и улици имаме отстъпление или прилив на гласове, посочи Тома Биков.

Партийните активисти познават на микрониво района, в който работят, допълни Биков.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено