Открийте ни и в

Лайфстайл

Трик в Google maps позволява да се избягват тълпи заради риск от Ковид

Можете да планирате пътуванията си предварително спрямо това колко хора има

публикувано

на

Германия започва разследване срещу Google Maps
Сн. БТА

Никой не иска да се бута в задръстване или в тълпи от хора, докато е навън. Нова функция на Google Maps позволява да се избягват натоварени райони.

Благодарение на непрекъснатото развитие на системата, тя вече да разберете колко е натоварен районът, към който сте се запътили. Новата функция „Натовареност на района“ („Area Busyness“) в Google Maps помага за решаването на този проблем, като подчертава кога район във вашия квартал или част от града ви е най-натоварен, така че можете да планирате пътуването си по начин, който избягва тълпите.

Готови ли сте да разберете какво знаят фейсбук и гугъл за вас

При приближаване на желаната местност, светва иконка „заетост“. Когато областта се появи, оранжевата икона на заета зона започва да пулсира. Ако докоснете иконата, ще можете да видите информация за района, включително лентова графика, показваща колко населен е в момента, и бележка за това как текущият брой хора се сравнява със средния ден и час. Функцията ви позволява да превъртате през всеки ден от седмицата, за да видите стандартните тълпи, което означава, че можете да планирате пътуванията си предварително спрямо това колко хора има.

Новата опция трябва да помогне за по-малкото разпространение на Ковид.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено