Открийте ни и в

България

Фалстарт за актуализацията на бюджета

Разглеждането на актуализацията на бюджета се отлага

публикувано

на

Актуализацията на бюджета за тази година няма бъде разгледана на първо четене в утрешното заседание на Комисията по бюджет и финанси. Това заяви новоизбраният й председател Любомир Каримански(на снимката), след края на заседанието.

Първоначално се предвиждаше в утрешното заседание на парламентарния орган да бъдат разгледани трите законопроекта за изменение на репуибликанския бюджет, този на НЗОК и на НОИ.

Според членът на комисията Йордан Цонев в така предложения бюджет има много празни полета за трансфери на публични средства, които приличат на празен чек. ДПС още вчера посочи, че е против подобни практики.

Антон Кутев: Всички резерви в бюджета са изчерпани, кризите ни чакат

Каримански посочи, че ще поиска на заседанието утре от финансовия министър Асен Василев подробна информация относно планираните приходи и разходи, защото на членовете на комисията не са ясно с много от предложените текстове, които според тях противоречат на Закона за публичните финанси. По думите на Каримански, приемането на бюджета между първо и второ четене ще отнеме поне 2-3 седмици.

Бившият финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев посочи, че няма как да се работи по документа, след като не е представен отчет за изпълнението на бюджета за полугодието, както и разчет сметките до края на годината.

Димитър Главчев също от ГЕРБ-СДС посочи, че пред актуализацията на бюджета стои и важен юридически казус, а именно този с гражданството на министъра на икономиката Кирил Петков.  По-думите му докато той не се изясни всички актове на правителството, каквъвто е и входирането на бюджета са нелегитимни.

Днес комисията проведе първото си заседание и прие правилата за нейното заседание. Избран бе и председател на подкомисията за контрол на публичните средства – Георги Кадиев от БСП.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА