Адвокатът на Рики Мартин отрича обвиненията към певеца за кръвосмешение с 21-годишния си племенник. Той твърди дори, че племенникът на Рики Мартин е психически неуравновесен. 

Обвиненията

50-годишният певец е обвинен от своя 21-годишен племенник в  „упражняване на физически и психологически атаки“ по време на седеммесечна връзка, за която се твърди, че е приключила преди около два месеца. “За съжаление, човекът, който е направил това твърдение, се бори с дълбоки проблеми с психичното здраве. Рики Мартин, разбира се, никога не е бил - и никога няма да бъде въвлечен в каквато и да е сексуална или романтична връзка с племенника си.” “Идеята е не само невярна, но и отвратителна“, коментира адвокатът Марти Сингър. „Всички се надяваме този човек да получи помощта, от която толкова спешно се нуждае.” „Но най-вече очакваме с нетърпение този ужасен случай да бъде прекратен веднага щом съдията се запознае с фактите.“

Санчес и Мартин

Денис Ядиел Санчес е син на Ванеса Мартин, полусестрата на поп певеца. Санчес, след обвинението към Рики Мартин, е поискал и ограничителна заповед срещу певеца на 1 юли съгласно закона за домашното насилие в Пуерто Рико. Заповедта забранява на Мартин да се свързва или да се обажда на племенника си, за който се твърди, че „се страхува за безопасността си“. Санчес също твърди, че Мартин е "употребявал големи количества алкохол и наркотици".Във връзка с обвиненията, Мартин публикува в Twitter на 3 юли: „Обвиненията се основават на напълно неверни твърдения, така че ще отговоря чрез съдебния процес с фактите и достойнството, които ме характеризират.„Тъй като тече дело в момента, не мога да правя подробни изявления. Благодарен съм за безбройните съобщения за солидарност и ги приемам с цялото си сърце.”