Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира провален зимен сезон заради липсата на пътища и достатъчно ваксинирани в България.

Бившият премиер и експерти на партията в сектор "Туризъм" се срещнаха в централата на формацията с представители на туристическия бранш, ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

"Спряха строежите на пътища и не можеш да стигнеш до красотите на България. Ще убият зимния туризъм. Нали говоря с хотелиерите. Чака ни тежка зима", коментира Борисов.

Той попита и кой ще иска да посети България при толкова много неваксинирани и заразени хора. "Кой Ханс или Смит ще дойде в тъмночервената зона? Миналата година, при "лошия Борисов", всички курорти работиха на макс. А сега сме в тъмночервената зона, само защото не се ваксинираха", допълни той.

Борисов разкритикува отново правителството и за много починали и заразени. "Днес има 145 починали. По време на войните ние не сме губили по толкова много войници. А управляващите си играят и си правят масовки", каза лидерът на ГЕРБ.

"Няма мерки, а всяка седмица теглят по половин милиард дълг. Къде са тези пари, попита още той и допълни: "Радев се радва, че му е много готино правителството и много го харесват. Кое му е хубавото на това правителство? Държавата няма да може да мине зимата!", каза още Борисов.

Той припомни и че когато неговото правителство се е борело с вируса, не е знаело срещу какво се изправя.

"Помните, Тръмп беше изкарал хладилни тирове и товареше труповете в тях", сравни той пиковете сега на заразата и през миналата година по време на управлението на "Борисов" 3. "Кацаров каза, че сега е бедствие. Да такова е, но Европа го преодоля. Просто трябваше да правите същото. На Макрон и на Меркел им стачкуваха, но това е ръководителят. При нас пропиляно време", коментира още Борисов.

Той разкритикува президента Радев, че не е дал личен пример с ваксинацията. "Мен ме е страх от инжекции, ама Севда каза: "Трябва да дадеш пример на герберите." Аз не искам да я погледна тази игла и си говоря с някого, само и само да мине. Ама даваме пример. Радев с какво се ваксинира? Разбра ли някой?", каза още лидерът на ГЕРБ.