Кола от типа на караваните избухна на пуста уличка в централната част на Нешвил рано сутринта на Коледа и предизвика мащабни сривове в комуникациите. Бяха извадени от строя системите за спешно оповестяване на полицията, а самолетите на градското летище бяха принудително приземени. Според властите взривът е предизвикан умишлено. "Изглежда, че бомбата е гръмнала на Второ авеню", съобщи кметът на града Джон Купър, след като инспектира мястото на събитието. Той обяви извънредно положение и вечерен час за района. Взривът е засегнал централния офис на телефонна централа с мрежово оборудване вътре. Услугите са спрени, но компанията отказа да прогнозира колко мащабна е аварията. "Услугите за някои клиенти от Нешвил и околностите може да бъдат временно нарушени поради щетите по нашите съоръжения, нанесени от експлозията тази сутрин. В контакт сме с правоприлагащите институции и работим толкова бързо и безопасно, колкото е възможно, за възстановяване на услугите" - съобщи говорителят на AT&T Джим Гриър в изявление, пратено по имейл.

 Проблеми с комуникациите може да има в средната част на Тенеси и Кентъки, включително Боулинг Грийн, на 105 км от Нешвил. Няколко полицейски агенции съобщиха, че тяхната система 911 е извън строя заради срива в комуникациите, включително Мърфрийсбъроу и Нокс Каунти, на 290 километра от Нешвил.

Federal Aviation Administration временно прекрати полетите до Нешвил поради телекомуникационни проблеми, свързани с експлозията.