Продължава издирването на мъжа, за който се предполага, че е изнасилил и пребил дете в сливенското село Сотиря. Според хора от селото, 21-годишният Мартин Трифонов е избягал в гората. Търсят го екипи на полицията и пожарната, военна и гранична полиция, горски служители и хеликоптер. Местни жители също са готови да сформират доброволен отряд, за да се включат в търсенето.

Времето е лошо, в района вали дъжд и затова издирването ще бъде усложнено.

Заподозреният е странил от останалите жители на селото, разказа кметът Димчо Георгиев. Не е имал компания и хора, с които да е близък. Той не е жител на Сотиря, живеел е във вилната зона и е слизал в селото, за да пазарува.

Кметът разказа още, че детето е от нормално семейство. Ходело е на детска градина, семейството му се е грижело добре за него.

Жители на селото пък твърдят, че преди време, заподозреният е заплашвал и други малки деца, а преди това е лежал в затвора за кражби. От МВР допълват, че е лежал в затвора за блудство.

 7-годишното момиченце беше открито изнасилено и пребито в село Сотиря, Сливенско. Детето е намерено в края на селото в изключително тежко състояние около 15 ч. в четвъртък. Откарано е в болница, където е починало.