Има данни за сеч, извършена в нарушение на плановете, по които трябва да се извърши такава сеч. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на проверката, свързана с наводненията в карловските села.

Демерджиев обясни,

че дали извършените нарушения са допринесли за наводнението, тепърва ще се изяснява, но е напълно възможно това да е така.Той е категоричен, че извън контекста на наводнението, е да не се допускат подобни нарушения и да се елиминират подобни практики. „Горе има може би стотици, да не кажа и повече, кубици дървесина, оставени безразборно на различни места, при положение, че населението очаква дърва и при положение, че цената на дървения материал скача всеки ден“, каза вътрешният министър.

Има 10% остатъчна дървесина,

която трябва да остане, за да захранва там, където има гора, заяви министърът. „Но в този случай това, в който видяхме огромни трупи, останали на мястото, естествено, че ако има голяма вода, тези трупи ще тръгнат надолу и ефектът можете да се досетите сами какъв ще бъде“, заключи Демерджиев.