Меган Маркъл започва първата си работа, след като се отказа от кралския си статут. Херцогинята на Съсекс е наета от компанията Disney, за да озвучава роля в новия филм Elephant, който ще започне да се излъчва на стрийминг платформата на компанията на 3 април.

Като признание за филма, който разказва за семейство африкански слонове, докато правят епичното пътешествие на своите предци, Disneynature и Фондът за опазване на Дисни подкрепят Elephants Without Borders, организация, която работи в Ботсвана, за да гарантира, че хората и слоновете оцеляват. Маркъл се е съгласила да участва с гласа си във филма именно с условие за дарение на организацията.
След шестседмична коледна ваканция във Ванкувър, Канада, принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, обявиха, че възнамеряват да се оттеглят от „висшите“ роли в кралското семейство.
На 8 януари 2020 г. двойката сподели новината в официалния си профил в Instagram, като обяви, че желае да бъде „финансово независима“ и да раздели времето си „между Обединеното кралство и Северна Америка“.
Ролите на двойката в кралското семейство ще приключат на 31 март.