„Ние сме готови да поемем отговорността". Това заяви Кирил Петков след провала на първия опит за редовен кабинет. Сега е ред на ПП да получат втория мандат за съставяне на правителство.

"Днес входирахме всички законопроекти"

Изпратихме писмо до всички политически партии. Утре на Председателски съвет им казваме: „Имаме още шанс да продължим отговорно да се движим напред с този парламент, но не вярваме на думи, а на действия”, каза Петков пред NOVA.Ако президентът даде вторият мандат следващата седмица, а парламентът няма време да приеме тези законопроекти, Петков каза, че „когато има воля, може да се намери време”.„Ако утре политическите партии, които формират над 121 гласа, кажат, че са съгласни – веднага ще изпратим писмо до президента да ни даде време да ги гласуваме. Въпросът е дали има воля”, каза Петков.

Той не потвърди

името на Надежда Йорданова за кандидат за премиер.„Готови ли са депутатите в това НС да работят по истинските въпроси на българите. Ако са готови, експертите в двете групи – ПП и ДБ – ще бъдат намерени. Хем не се крием зад експерти, хем няма да е на всяка цена някой да бъде на дадена позиция”, каза Петков.От БСП и Нинова, Петков поиска да подкрепят ветото на президента и отново да отворят дебата за Изборния кодекс.„Ако са готови на тези стъпки, ние сме готови да говорим с тях”, каза Петков.