Пет "мощни" руски ракети удариха Лвов - град в западната част на Украйна, който досега е пощаден от голяма част от боевете, откакто Русия нахлу в Украйна.

Жител на Лвов разказва пред АФП, че е видял гъсти облаци сив дим в небето над жилищните сгради. Кметът на града Андрий Садовий написа в социалните мрежи, че службите за спешна помощ са на мястото на инцидента.

От постъпилата до момента информация е ясно, че 6 са убитите, а 8 ранените.

Ударите в Лвов идват в момент, в който Русия засили ударите в столицата Киев и околностите й на изток, като в продължение на няколко дни нанася удари по няколко обекта за производство на военна техника.

"Пет мощни ракетни удара наведнъж по гражданската инфраструктура на стария европейски град Лвов", написа в Twitter помощникът на украинския президент Михайло Подоляк. "Руснаците продължават варварски да атакуват украински градове от въздуха, цинично заявявайки пред целия свят своето "право" да убиват украинци", добави той.

В края на март Лвов беше засегнат от серия руски удари, които бяха насочени срещу склад за гориво и раниха петима души. На 18 март бомбардировки поразиха завод за ремонт на самолети в близост до летището в Лвов.