Кубрат Пулев за първи път стъпи на ринга в лондонската "Уембли Арина", където след броени часове ще се бие срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория на бокса. Видео с теста бе споделен от неговия по-малък брат Тервел, който е неотлъчно до него. Двубоят Пулев-Джошуа има своята дълга над три години история, която е преминала през травма, пандемия и мениджърски игри. Първата насрочена тяхна среща между въжетата бе през 2017-а, когато двамата трябваше да се бият в Кардиф на разпродадения уелски национален стадион. Тогава Пулев бе обявен за заместник на Кличко на 5 семтември, а на 28 октомври трябваше да се изправи срещу непобедения още Антъни Джошуа пред 80 000 на "Принсипалити Стейдиъм" в уелската столица. Заради затвореният покрив, това се планираше да се превърне в най-посетеният боксов мач на закрито в историята. Двамата имаха своята официална пресконференция, билетите бяха свършили, рекламата вървеше с пълна пара. Успяха да промотират мача, а хиляди чакаха мача с нетърпение. Тогава обаче дойде разочарованието. 12 дни преди сблъсъка Кубрат Пулев се оттегли заради травма, за която се бяха появили слухове няколко дни по-рано. Става въпрос за контузия в гръдния мускул, получена в тренировъчния лагер. Травма, заради която Пулев нямаше как да се бие пълноценно срещу световния шампион в тежка категория. Тогава се появиха и твърденията, че Кубрат е симулирал трамвата си. Дали е така не знаем, но е ясно, че Кубрат и медицинският щаб са преценили, че травмата ще отнеме дори и малкото шансове за успех, които тогава му предричаха.

Още тогава, на пресконференция в София, Пулев се закани: "Ще стигна пак до мач с Джошуа за титлата!". Няколко години по-късно го направи.

И все пак според букмейкърите неговите шансове не са по-големи и днес. Победата на Антъни Джошуа е оценявана със скромния коефициент от 1.10, докато този на Кубрат се котира около 7.00. Ще бъде изненада за анализаторите, ако българинът спечели. Според специалисти в сферата Джошуа ще реши всичко с нокаут, като в това число влиза и техническият нокаут.