ПАОК е фаворит в двубоя, но ако не направим индивидуални грешки, имаме своите шансове, заяви наставникът на "Левски" Станимир Стоилов на съвместна пресконференция с капитана и вратар Николай Михайлов в сряда, ден преди преди първия двубой от втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите с ПАОК. Срещата е на 21 юли, от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

„Атмосферата за всички левскари е приповдигната и напрегната, защото отборът се завръща в евротурнирите след няколко години отсъствие. ПАОК се явява фаворит, но не винаги фаворитът побеждава. Те са по-опитният отбор, но ние ще играем с ентусиазъм и желание, и ако не направим индивидуални грешки, мисля, че имаме своите шансове“, започна Мъри.

„Трудно е да анализираш един съперник само от контроли, защото анализът може да е подвеждащ. ПАОК е изключително добре организиран отбор в тактическо отношение, който трудно допуска грешки и, при най-малкото невнимание у противника, е готов да накаже твоя грешка. Към Цунами и Ивелин се добавят Илиян Стефанов, Краев и Келиан, които на този етап не се знае колко дълго ще отсъстват, но са част от нашето ядро от футболисти, ще бъде неприятно ако не можем да разчитаме и на петимата, но е твърде вероятно точно това да се случи“, продължи наставникът на "Левски" по отношение на проблемите с контузени в „синия“ лагер.

„Младите трябва да се справят с напрежението. В клуб като Левски винаги трябва да има амбиция – аз изключително много уважавам колегата Луческу за работата му в ПАОК, той ги направи шампиони и стигнаха четвъртфинал в турнира в дебютното издание. ПАОК са по-добри, утре ще видим на мача. Виждам амбиция у младите играчи, те трябва да поемат отговорност, утре могат да напишат история. Искам да видя отново горд Левски. При всички положения ще имаме нужда от нашата публика. Имаме идеи и варианти, но утре ще решим окончателно как ще излезем на мача. Важно е да не ни подведе емоцията, младостта понякога дава криле“, завърши Стоилов.