Открийте ни и в

КРИМИ

Българин чака присъда заради секс с малолетна в Ирландия

публикувано

на

Българин чака присъда за секс с непълнолетно момиче в Корк – град в югозападната част на Ирландия. 42-годишният Цветомир Великов, който е цирков работник, обяснил пред разследващите, че 16-годишното момиче и нейна приятелка му казали, че са по-големи, но изглеждат малки.

Българинът обаче призна, че е постъпил безразсъдно и се призна за виновен по време на съдебния процес в Централния наказателен съд за това, че е правил секс с момиче под 17 години. Това стаала на 28 февруари 2017 година.

Велков няма предишни присъди в Ирландия или България.

По време на съдебното заседание стана ясно, че момичето, което само преди седмица е навършило 17 години, и 15-годишната й приятелка пристигнали в цирка след употреба на значително количество водка.

Сержант Мери Скехан разказа, че на момичетата било подсвирвано, а след това те били поканени в каравана с около шест циркови работници. На момичетата им било дадено да пият още преди 16-годишната да отиде в друга каравана с Великов, а нейната приятелка си тръгнала с друг цирков работник, 34-годишния Иван Пеев.

Пеев също е български гражданин, живеещ на Coolfore Road в Корк, който е осъден две години и половина затвор за това, че е правил секс с 15-годишното момиче същата вечер.

Сержант Скехан съобщи, че на кадри от охранителни камери се вижда, че момичетата напускат цирка много пияни и придържащи се една друга. Майка и дъщеря ги срещнали и ги закарали при охраната, защото изглеждали много пияни.

Скехан обясни, че са събрани данни от свидетели с различна информация за това колко пияни са били момичетата, но има доказателства, че 16-годишната е повръщала през нощта.

Нито едно от момичетата не е подало жалба срещу българите.

В изявление, прочетено пред съда, 16-годишната жертва казва, че се чувства използвана от Великов заради тялото си и че се чувства нещастна и неуверена в себе си.

Тя казва, че се чувствала засрамена и не харесвала тялото си дълго време след това. Момичето обяснило, че се разстроило по време на съдебното дело, но се радва, че Великов е отведен арестуван.

Сержант Скехан се съгласи с адвоката на българина, че той е разпитвал за възрастта на момичетата, но добави: „В съзнанието му е имало съмнение, но е продължил.”

Работодателят на Велков обяснил пред разследващите, че той е ценен служител и добър приятел. Кристофър Лестър подчертал трудовия опит и качества на българина, които той демонстрирал от присъединяването си към компанията през 2013 година.

По време на заседанието бе обявено, че докато изчаквал присъдата си, Велков бил примерен и завършил различни курсове. Адвокатът му обясни, че българинът бил дълбоко разстроен и разкаян за стореното от него.

Съдът отложи произнасянето на присъдата за по-късно този месец.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА