Page 38 - BG VOICE Канада Брой 11 (454), 18 март 2020 г.
P. 38

 BG VOICE
От Бяла Слатина до Атланта:
Лора Асенова на „Мис Вселена“
Българката печели първо място сред европейските страни за най-оригинален костюм
 СВАЛЕТЕ СИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ BG LINKED И ПУБЛИКУВАЙТЕ БЕЗПЛАТНА МАЛКА ОБЯВА В РЕАЛНО ВРЕМЕ
      ОДИМИТРИНА ИВАНОВА [email protected]
ще една българска краса- вица покори сърцата на много американци и не ос- тави безучастни журито и публиката на един от най-
престижните конкурси за красота в све- та „Мис Вселена“. Този път надпреварата по грация и изисканост се проведе в Ат- ланта.
И макар и победителка да стана 26-го- дишната красавица от ЮАР Зозибини Тунзи, нашето момиче успя да спечели сърцата на всички, като дефилира с на- ционален костюм, посветен на българ- ската маслодайна роза, който е дело на асеновградския дизайнер Стоян Ради- чев.
25-годишната Лора Асенова, която е родом от Бяла Слатина, разказа на све- та за красотата на нашата страна, както и за традиционната баница и киселото мляко. Лора показа на американците и стъпките на ръченица и така остави сле- да с впечатлението си.
„Участието ми в този конкурс
беше истинска приказка
Изключителна организация и вни- мание към детайла. Неспирни компли- менти към всички участнички, мно- жество благотворителни дейности, посещения на значими места за Атланта и много забавления“, споделя Лора пред Trafficnews.
Тя разказа, че при пристигането си в САЩ, на входа на летището, имало огро- мна тълпа от фенове, които чакали вся- ко едно момиче и тръпнели да се снимат с тях.„Направихме си множество снимки и едва се придвижихме до организира-
ния ни транспорт, съпровождани от ох- рана“, спомня си българката и признава, че усещането наистина е било звездно.
След пристигането и настаняването следвал ден с благотворителни прояви. Момичетата посетили организацията Meels on wheels, чиято основна дейност е подкрепата на хора в неравностойно положение, нямащи възможност сами да си набавят храна.
„Те приготвят ястия и ги доставят до домовете им. Изграждат и общности за подкрепа, извършват ремонтни дейнос- ти, продават различни стоки за набира- не на средства и не на последно място имат храна и за животните. Показаха ни къде се извършва целият процес, раз- казаха ни повече за него, извършихме няколко доставки и украсихме част от кутиите за доставка с лично послание“, спомня си още Лора.
Всъщност дните на участничките в конкурса били доста напрегнати.
Снимки: Facebook
Налагало се да стават в 4 часа сутринта
и да се приготвят с прическа и грим за целия ден, който приключвал в полу- нощ. „Интензивни репетиции с изклю- чителната Лу Сиера и останалата част от екипа на „Мис Вселена“. Но всяка без- сънна нощ си струваше, защото шоу- то, което сътворихме на финала, беше единствено по рода си. Емоцията, коя-
то изпитах, докато бях на тази сцена, да се срещна със Стийв Харви, Ели Брук и много други звезди, е незабравима“, спомня си още българката.
Важна част от конкурса била тази, в която участничките разказвали за свои- те държави и за техните особености. Лора описала красотата на нашата стра- на, разказала за някои традиционни яс- тия като баницата, за киселото мляко, за маслодайната ни роза. Показала им и народните ни танци и част от тях научи- ла как се играе ръченица. „Изключител- но много се забавлявахме“,.
А националният й костюм силно впе- чатлил публиката, организаторите и всички момичета. „Представляваше еф- ирна розова рокля с множество цветя по нея. Имах специално украшение за глава, а изненадата ми за всички бяха малки розички, които разпръснах по време на своето представяне. За пър- ви път бяхме класирани на първо място сред европейските страни за най-ориги- нален костюм и представяне от публи- ката. Представих и две вечерни рокли, едната на preliminary show-то, а друга- та на финала, която също беше дело на Стоян Радичев. Рreliminary show-то е шо- уто преди финала, когато се избират и момичетата, попадащи в топ 20. За пър- ви път след шоуто
България беше в множество фенски класации
което за мен е истинско постижение“, обясни българката.
В Атланта Лора създала множество приятелства и било трудно да се разде- ли с голяма част от момичетата. „Сигур- на съм, че ще запазим топлите си отно- шения и с удоволствие ще си гостуваме“, убедена е българката.
                 38
18 - 24 март 2020 г.






































































   36   37   38   39   40