Page 32 - BG VOICE Канада Брой 11 (454), 18 март 2020 г.
P. 32

 BG VOICE
   Чов срещу
Няколко от зе
Заразата с коронавирус, която про- дължава да превзема все повече те- ритории и да поражда страх в мили- ардите хора по земята, понякога парадоксално става повод да от- крием красотата на живота. Сред мрачното броене на заразени и жертви и без- радостните прогно- зи за световна
   Снимката на двама души обиколи света и го трогна
Едно от доказателствата, че човеш- ката природа е по-силна от корона- вируса, дойде през последните дни от Къркланд, щата Вашингтон. Даде го възрастна двойка, чиято история обико- ли и трогна света. Запечатана със сним- ка, фотографията на Дороти и Джийн Кемпбъл без думи разказва за една лю- бовна история, в която коронавирусът поставя на изпитание чувствата на два- ма души.
Дороти е на 88-годишна възраст. Джийн е на 89 години. Двамата са же- нени от 60 години. Живеят заедно в дом за възрастни хора в Къркланд, когато се
оказва, че Джийн е заразен с коронави- рус и трябва да бъде поставен под ка- рантина.
А това означава само едно - че
двамата с Дороти трябва
да бъдат разделени
докато трае периодът на изолация.
Тя обаче не издържа на това и отива пред прозореца на стаята на Джийн, за- щото иска да го види. Кадърът от тази среща през стъклото обиколи света и
трогна потребителите в интернет. Заедно с Дороти и Джийн е и техният син, Чарли. Тримата говорят по телефо-
на и се гледат през прозореца.
Освен че снимката на възрастните се
превърна в новина за много медии в САЩ, потребителите в социалните мре- жи също не скриха емоциите, които ка- дърът на тази истинска вярност предиз- виква.
„Дори коронавирусът не може да спре истинската любов“, пише Лиса Шу- макер в Туитър. А непрекъснатото й до- казване, дори през прозореца на каран- тината, е добър начин Дороти и Джейн да стоплят душите си. И не само те.
Към момента регистрираните случаи на коронавирус в Щатите са над 1000.
К
разпространението на заразата. Китай вече обя- ви, че е овладял разпространието на COVID-19 и там заразените и жертвите са в пъти по-малко, отколкото в Европа.
Преди дни самолет Airbus A350 от Шанхай ка- цна в Рим, столицата на най-силно засегнатата от заразата страна - Италия, с екип от 9 лекари на борда - експерти по СOVID-19. Те донесоха със себе си много необходими неща за борбата с ко-
   Аплодисменти на балкона: Българи подкрепят медиците
Пак в огнище Китайци пом
        България също се готви за тежка битка с коронавируса и българи- те решиха да дадат кураж на оне- зи, които ще са на първа линия в нея. В много градове в Родината хората започ- наха да излизат на балконите си и точно в 21 часа всяка вечер да ръкопляскат в подкрепа на медицинските работници.
Акцията се организира в социалните мрежи. Проявата на уважение към хо- рата, които са на фронта на съпротивата на коварния вирус, изразиха жителите на София, Пловдив, Плевен, Стара Заго- ра, Благоевград, Белица и др.
„Аз и моето семейство откликнахме и
излязохме в 21 часа. Всички започнахме да пляскаме - и комшии, и съседи отго- ре, и отсреща блокът. Чувството е нео- писуемо!“, каза Ирена Янкова, която жи- вее в комплекс „Сторгозия“:
„Подкрепяме медиците в България и не само, както и хората, които работят на първа линия и са близо до тези болни хора. За мен това е голям риск - всеки ден животът ти да е на косъм“.
В социалните мрежи потребители апелират този жест към хората в бели престилки да не спира.
Починът за аплодисменти към меди- ците започна в Китай. Последваха таки-
итайски лекари трогнаха света с решение- то си да отидат в новото огнище на коро- навируса - Европа, за да помогнат срещу
 Снимкa: zapernik.com
ва прояви в Испания и Албания, където милиони хора отдадоха почит към лека- рите чрез ръкопляскане.
 32 - 33
18 - 24 март 2020 г.
е C
и м
т а




























































   30   31   32   33   34