Page 58 - BG VOICE Канада Брой 11 (454), 18 март 2020 г.
P. 58

 BG VOICE
СПулев. Събраха ли се?
 СВАЛЕТЕ СИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ BG LINKED И ПУБЛИКУВАЙТЕ БЕЗПЛАТНА МАЛКА ОБЯВА В РЕАЛНО ВРЕМЕ Андреа качи снимки на Кубрат
      Дамски пръстен се превръща в оръжие
Нюйоркска компания предлага на дамите пръстен, снабден с дискретен шип, който може за секунди да се превърне в оръжие, да извади окото на нападател и да вземе неговото ДНК, за да бъде идентифициран.
Новият продукт е с търговкка марка„Дифендър ринг” и е дело на 34-годишния Райн Ли. Той решил да пусне в продажба бижуто, след като научил за две жени, които били заклани, докато бягали за здраве.
Халката е снабдена с остър 5-милиметров шип, който е прикрит с навито върху него красиво метално топче. То за секунди се развинтва, като пръстенът се превръща в коварно отбранително оръжие за дамите.
Бижуто струва 55 долара и се предлага в разли- чен дизайн и оттенъци на метала.
  лухът, че певицата Андреа и Кубрат Пулев отново са двойка, обикаля упорито светските среди в България.
 През последните дни той бе подхра- нен отново от самата Андреа, която публикува над 50 снимки от продъл- жилата им над 12 години връзка.
Краят на отношенията им беше едно от най-големите светски съби- тия през лятото на миналата година. „Твърде млада съм, за да се омъжа и твърде голяма, за да играя детски игри - наслаждавам се на необвър- зания си живот”, написа тогава Ан- дреа под снимка.
Малко по-късно дойде и по- твърждението от самия Кубрат.
Новите снимки, качени от певица- та, са предимно от публични съби- тия, като на някои от тях се виждат и водните знаци на фотографски аген- ции, но има и лични такива.
Андреа не пише защо е публи-
кувала тези снимки и какво значи всичко това, но пък тази й актив-
ност даде повод за нови публика- ции, свързани с певицата.
 Лейди Гага издава нова книга
  Лейди Гага обяви, че новият алма- нах, написан от нея, вече е в пе- чатницата. Книгата, озаглавена „Channel Kindness”, е сборник с
кратки разкази, вдъхновени от действи- телни истории, преживени от млади хора.
Сред тях са истории като тази за млад писател, почувствал силата на любовта, след като е бил тормозен жестоко в учили- ще, за инициатора на движението за борба със стереотипите към психично болните хора и за човека, създал безопасно прос- транство за хомосексуален младеж.
Очаква се премиерата на книгата да бъде на 22 септември, но заявки за покуп- ката вече могат да се правят онлайн. Певи- цата нарече проекта „възхвала на всеки- дневните добри дела, които вдъхновяват и носят надежда“.
вМПерник - 41 кг
ъж постави щат- ди от водите 41-килограмов ски рекорд в Не- шаран. По думите му това е вада, като уло- най-голямата риба, хващана ви шаран с тегло от българин. Морското чу-
почти 16 кг. довище е уловено във во-
 Откриха ленивец, живял преди 10 000 г.
Палеонтолози откриха в Еквадор гигантски ленивец, живял преди повече от 10 000 г. Обитавал е планините и долините на над- морска височина над 2500 м.
„Този „южноамерикански Йети” е тежал около тон, имал е големи нокти, а организмът му е бил приспособен да живее на височина и при ниски температури”, съобщават от аржентинска аген- ция.
Палеонтолозите са успели да съберат матери- ал, за да реконструират почти напълно тялото на този гигант, живял на земята преди 10 000 г.
Това тревопасно животно, ако застане на зад- ните си крака, е можело да достигне повече от 2 м височина, а на четири крака е било с размери- те на малка кола. Те са изчезнали в края на леде- ната епоха заедно с мастодонтите и саблезъбите котки.
       В Невада уловиха
16 кг шаран,
 Брендън Бърнам е уло- вил рибата в езерото Вир- джиния в Рино. Точното му тегло е 15,96 кг. Предишни- ят рекорд в щата Невада е 15,70 кг.
Нов рекорд за улов на риба в България пък поста- ви в края на 2019 г. заклети- ят рибар от Перник Георги Георгиев. Той успя да изва-
дите на езерото Еuro-Аqua в Унгария. Огромният шаран се е хванал на въдицата на Георги на протеиново топче, сподели той.
Така заклетият рибар над- мина собствения си рекорд, след като преди време уло- ви над 30- килограмов ша- ран на Пелагичевото езеро в Босна.
 58
18 - 24 март 2020 г.






























































   56   57   58   59   60